Welles nietes

cartoon-welles-nietesWelles nietes

Niet:

Niet is wel en net zo belangrijk; ik ga niet over ambitie, over meer, over effectiever, over nog meer uren in je dag proppen en daar rustig onder blijven; niet over meer geld verdienen, niet over je concurrent te slim af zijn, niet over discussie of debat, over meer van hetzelfde, over wellness beleving, over vluchten en vechten; niet over aanpassing aan markt, aan economisch-religieuze dogma’s die sinds lang hun houdbaarheidsdatum hebben overschreden; niet over deuren dichtgooien, over woede en jaloezie tot in oneindigheid blijven voeden, over onbegrip en onwetendheid je bezit laten vermeerderen en er in vastzitten tot de depressiviteit er op volgt.

Wel:

Besef prikkelen van wie je bent, wat je bent, wat je kunt in de zin van wat heilzaam is voor jou en je omgeving. Eenvoud, genoeg, helderheid, geluk en een glimlach. Stap voor stap. Bewustzijn kent echter geen opdeling behalve die, die iets overzichtelijk kan maken. Leren en bewustzijn vinden hun weg op persoonlijk (psychologisch), spiritueel, maatschappelijk en ecologisch vlak. Vrijheid met een loden kogel aan je voet is geen vrijheid. Bij depressiviteit of maatschappelijk ervaren dwang blijft lijden en gebroken zijn in stand. Persoonlijke ontwikkeling zonder maatschappelijk besef blijft hangen in persoonlijke wellness en egoïsme. Maatschappelijk inzicht en betrokkenheid zonder persoonlijke verantwoordelijkheid en spiritueel inzicht blijft geruststellend hobbyisme.

Tegelijkertijd;  jij bepaalt; jij geeft aan wat je nodig hebt. Niet ik. Ik leef vanuit mijn, in alle nederigheid, visie, niet jij. Alle woorden van mij zijn wellicht inhoudsloos. Ik ga je niet overtuigen bij mij te komen als de zoveelste schreeuwerige reclame waarmee je je zelf geweld aan doet als je die volgt. Als ik niet de juiste persoon ben voor jouw persoonlijke, spirituele, organisatorische knoop dan zou je wel gek zijn bij me te komen.

Als je het idee heb dat ik ondersteuning kan bieden, (voor wat jij nodig hebt!), ben je van harte welkom.


Stoutmoediger dan het doorvorsen van het onbekende,
is soms het betwijfelen van het bekende.

Kaspar